Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині обговорили епідситуацію в районі щодо захворюваності на гостру коронавірусну хворобу COVID-19

Дата: 14.09.2020 16:12
Кількість переглядів: 428

Фото без опису

14 вересня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На нараді обговорили стан захворюваності на гостру коронавірусну хворобу COVID-19 на території району та питання виділення ПММ з місцевого матеріального резерву.

На засіданні члени комісії поінформували про ситуацію із захворюванням на коронавірусну хворобу COVID-19 та заходи із протидії її поширенню на території області та району.

З  початку року в районі зареєстровано 36 випадків   лабораторно підтверджених  випадків  COVID-19 , за 10-11 вересня - 12 випадків.

За результатами проведених  епідеміологічних  розслідувань вогнищ  встановлено  :

- 7 випадків  інфікування по с. Княжа;

-2 випадки захворювання серед школярів Звенигородської спеціалізованої школи № 1 виникли одночасно в одній сім’ї.

- 1 випадок захворювання медичного працівника сільської амбулаторії сімейної медицини  можливо пов’язаний із  довготривалим перебуванням хворого  в одному із міст Вінницької області під час щорічної відпустки.

- 1 випадок захворювання працівника одного із підприємств міста може бути послідуючим по місцю роботи.

- 1  летальний випадок захворювання зареєстровано  у жінки 1959 року народження, мешканки смт . Єрки  Катеринопільського району, яка 08.09.2020 року була госпіталізована в реанімаційне відділення  Звенигородської ЦРЛ. В анамнезі тяжкі хронічні захворювання,  була обстежена на томографі - «Двобічна полісегментарна пневмонія». Проведений забір матеріалу для ПЛР тестування.

Напередодні, було виявлено 2 випадки інфікування на COVID -19  у двох учнів Шевченківської спеціалізованої ЗОШ – інтернат  з поглибленим вивченням предметів гуманітарно – естетичного профілю Черкаської обласної ради. Здійснюються протиепідемічні заходи.

На керівників  закладів освіти, де зареєстровані випадки захворювання, направлені листи  з пропозиціями дотримання протиепідемічних заходів , в т.ч.  виконання Постанови  Головного державного санітарного лікаря України №50  від 22.08.2020 « Протиепідемічні заходи у закладах освіти на  період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної інфекції COVID-19» та обмежувальних заходів в зв’язку з випадками особливо небезпечної інфекції.

Фото без опису

Фото без опису

Довідково:

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641,рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуаційвід 10.09.2020 №30, з метою мінімізації поширення коронавірусної хвороби СOVID-19 на території області розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації регіонального рівня від 11.09.2020 № 39 віднесено міста та райони області до відповідних зон епідемічної небезпеки поширення COVID-19, яке почало діяти з 00:00 годин 14 вересня 2020 року, а саме до:

«жовтої зони» - міста Черкаси, Ватутіне, Умань, Драбівський, Жашківський, Золотоніський, Кам’янський, Катеринопільський, Лисянський, Маньківський, Уманський, Черкаський райони.

 «помаранчевої зони»  -  м.Сміла, Корсунь-Шевченківський, Смілянський райони.

«червоної зони» - м.Канів.

Відповідно до зазначеного розпорядження територія Звенигородського району перебуває в «зеленій» зоні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора