Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Послугами обласної служби зайнятості цьогоріч скористалися понад 2,6 тис. людей з інвалідністю

Дата: 22.09.2020 09:50
Кількість переглядів: 743

Фото без описуУ січні-серпні послуги обласної служби зайнятості отримували 2 670 безробітних осіб з інвалідністю. З 516 отримали роботу за сприяння служби зайнятості. На нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю єдиного соціального внеску працевлаштовані 16 осіб з інвалідністю та 13 осіб отримали одноразову допомогу по безробіттю на відкриття власної справи.

195 осіб з інвалідністю залучили до громадських та інших робіт тимчасового характеру. З метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці осіб з інвалідністю, професійне навчання за направленням центрів зайнятості у січні-серпні 2020 року проходило 106 таких безробітних.

Профорієнтація є важливою умовою для професійного самовизначення осіб з інвалідністю. Спеціалісти з профорієнтації здійснюють консультування щодо вибору чи зміни професії, надають рекомендації щодо професійного вибору з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертизи, професійних інтересів, нахилів та здібностей. Профорієнтаційні послуги отримали 2 529 безробітних, з числа осіб з інвалідністю.

Станом на 1 вересня 2020 року кількість безробітних осіб з інвалідністю становила 1 226 осіб, з них 1 092 особи отримували допомогу по безробіттю. Кількість вакансій, на які могли бути працевлаштовані особи з інвалідністю (за інформацією роботодавців), становила 55 одиниць.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора