Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Міністерство цифрової трансформації презентувала нові електронні послуги та сервіси в Дія

Дата: 06.10.2020 08:35
Кількість переглядів: 426

Революційна технологія шерингу документів, нові цифрові документи у смартфоні, та зручні державні послуги, що економлять час та кошти. 5 жовтня Міністерство цифрової трансформації провело Diia Summit, де презентувало результати роботи за рік та масштабне оновлення Дії – одразу 16 нових електронних послуг та сервісів у застосунку та на порталі.

У презентації взяли участь Президент України Володимир Зеленський, Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та команда Дії. Як Мінцифрі вдається боротися із корупцією за допомогою цифрових технологій та створювати найзручнішу державу у світі – усе це на Diia Summit.

Нині порталом державних послуг Дія користується два мільйони українців. Тут доступні 27 державних послуг та інформація з 6-ти реєстрів у особистому Електронному кабінеті громадянина. 5 жовтня Мінцифри презентували ще 4 нові послуги на порталі Дія:

Будівельні послуги – це частина впровадження Єдиної електронної системи у сфері містобудування. Можливість почати та завершити будівництво об’єктів онлайн, що належать до категорії СС1 (кафе, приватні будинки, малі споруди). У липні Мінцифри запустило новий будівельний реєстр і ним вже скористалися понад 18 тис. замовників будівництва.

Оновлена реєстрація ТОВ онлайн – найшвидша реєстрація бізнесу у світі. Тепер не потрібно буде нікуди йти та витрачати час на збір документів – подача заяви онлайн на порталі Дія займе 30 хвилин, замість 20 годин. Мінцифри кардинально змінило підхід до реєстрації ТОВ: оновлена форма та одна заява на все.

єМалятко онлайн. Цю послугу з 1 січня цього року можна було отримати офлайн у пологовому або ЦНАПі. І нею вже скористалися понад 20 тисяч родин. Тепер Мінцифри працює над тим, щоб перевести цей сервіс повністю в онлайн. Так, ще понад 380 тисяч сімей зможуть отримати послугу єМалятко.

Реєстрація місця проживання дитини до 14 років. Наразі ця послуга доступна лише у Києві та Харкові. Але поступово буде запущена по всій Україні.

Понад пів року мобільний застосунок Дія залишається одним із найпопулярніших серед українських користувачів. Сьогодні у Дії вже понад 5 мільйонів українців. Тут доступні 6 цифрових документів: ID-картка, біометричний паспорт, водійське посвідчення, техпаспорт, страховий поліс, студентський квиток.

5 жовтня Мінцифри представила оновлену версію – Дія 2.0. І у застосунку з’явилося одразу 7 нових послуг.

Шеринг документів – найголовніше оновлення Дії 2.0. Це справжня цифрова революція для держави. Українці зможуть передавати копії документів (паспорт, ІПН, свідоцтво про народження) натиснувши «ОК» на push-повідомлення у застосунку Дія. Це значно спростить отримання банківських або поштових послуг, заселення у готель та сотні інших життєвих ситуацій.

Також в оновленні з’явилася можливість поділитися технічним паспортом на авто із іншою людиною – відображення належного користувача. Цю функцію чекали мільйони користувачів.

На Diia Summit Мінцифри презентувало одразу 3 нові документи у Дії. Перший – свідоцтво про народження дитини. Батьки 7 мільйонів дітей відтепер завжди матимуть цей документ у смартфоні. Вони зможуть зручно користуватися ним у будь-яких життєвих ситуаціях, завдяки шерингу документів. Разом із свідоцтвом про народження також буде відображатися і актуальне місце проживання дитини.

Також у Дії 2.0 з’явиться довідка внутрішньо-переміщеної особи. Відтепер вона буде доступна у цифровому вигляді для понад 1,5 мільйони громадян.

Цифровий ІПН (податковий номер) – ще один новий документ у застосунку. Понад 30 мільйонів українців наразі користуються ІПН. Відтепер цей папірець буде непотрібний, адже він буде доступний у смартфоні. За допомогою цифрового шерингу документа, його електронну копію можна буде передавати державним органам та бізнесу за секунду.

У Дії 2.0 тепер відображаються штрафи ПДР та борги за виконавчими провадженнями. Користувачі отримують push-повідомлення у застосунку та можуть переглядати інформацію про порушення або наявність виконавчих проваджень на порталі. А найголовніше – можуть сплатити одразу в застосунку через Apple Pay/Google Pay або карткою.

Крім того, Мінцифри постійно працює над посиленням безпеки мобільного застосунку Дія. Застосунок отримав атестат КСЗІ. Також було проведено 2 pen-тести для підтвердження безпечності мобільного застосунку. А 1 листопада цього року Мінцифри проведе bug bounty Дії.

Зручні та доступні державні послуги, документи у смартфоні – вже реальність для українців. Відтепер ще більше цифрових можливостей для громадян та бізнесу.

Нові цифрові можливості реалізовано за підтримки проєкту USAID / UK aid “Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах/TAPAS”, програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Innovabridge, проєкту EGOV4Ukraine, що є частиною програми U-LEAD з Європою, SURGe за підтримки Уряду Канади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора