Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Кравченко – про нове зонування та обмеження

Дата: 12.10.2020 16:01
Кількість переглядів: 388

Фото без опису     Під час сьогоднішньої координаційної наради в ОДА головна санітарна лікарка області Людмила Кравченко поінформувала присутніх про нове епідемічне  зонування на Черкащині, що почало діяти відсьогодні.

">

Отож:

Канів у «червоній» карантинній зоні. Тут обмежено:

-регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним, залізничним та міським транспортом, крім легкових авто, в яких кількість пасажирів, включаючи водія, не більше п’яти осіб без врахування дітей віком до 14 років. Користуватися службовим транспортом дозволено за умови забезпечення водіїв та пасажирів засобами індивідуального захисту та в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які не менш ніж за два дні повідомлено Нацполіцію;

-посадка пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення;

-відвідування закладів освіти здобувачами освіти;

-приймання відвідувачів у закладах культури, кінотеатрах, ресторанах, кафе, торговельно-розважальних центрах, спортивних залах, фітнес-центрах, закладах торговельного і побутового обслуговування. Виключення: торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом. Також дозволено провадження банківської та страхової діяльності, медичної практики, ветеринарної практики, автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, комп’ютерів, побутових виробів, об’єктів поштового зв’язку. Можна надавати послуги громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.

-відвідування установ і закладів, що надають соціальні та реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім тих, які надають екстрені соціальні послуги, центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

У помаранчевій зоні:

Черкаси, Ватутіне, Золотоноша, Сміла та Умань, а також Городищинський, Драбівський, Жашківський, Звенигродський, Золотоніський, Кам’янський, Канівський, Катеринопільський, Корсунь-Шевченківський, Лисянський, Манківський, Монастирищенський, Смілянський, Тальнівський, Уманський, Христинівський, Черкаський, Чигиринський, Чорнобаївський та Шполянський райони Черкаської області.

Водночас Людмила Миколаївна наголосила на необхідності дотримання певних рекомендацій, зокрема органам влади, керівникам суб’єктів господарювання незалежно від форм власності забезпечити: неухильне виконання протоколів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської облдержадміністрації « Про заходи щодо недопущення поширення захворювань спричинених коронавірусом SARS-CoV-2; розпоряджень керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації регіонального рівня «Про визначення зон карантину та встановлення протиепідемічних обмежень»; постанов головного державного санітарного лікаря України «Про затвердження протиепідемічних заходів на суб’єктах господарювання»; проводити широку роз’яснювальну роботу серед різних верств  населення. Кеерівникам же лікувальних закладів області забезпечити дотримання інфекційного контролю в лікувальній мережі, правил відбору та доставки біологічних матеріалів на дослідження.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора