Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

COVID-19: Про додаткові заходи щодо недопущення поширення захворювань, спричинених коронавірусом СОVID-19

Дата: 13.10.2020 15:20
Кількість переглядів: 367

Фото без опису

13 жовтня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На нараді обговорили додаткові заходи щодо недопущення поширення захворювань, спричинених коронавірусом СОVID-19.

На засіданні члени комісії поінформували про ситуацію із захворюванням на коронавірусну хворобу COVID-19 та заходи із протидії її поширенню на території області та району. Також ознайомили із рішенням позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 09.10.2020 № 35 з 00:00 годин 12 жовтня 2020 року на території як Черкаської області в цілому, так і Звенигородського району встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 (крім м.Канів, де встановлено «червоний рівень»).

Фото без опису

Нині в Звенигородській ЦРЛ розгорнуто 20 ліжок для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Станом на 13.10.2020 до Звенигородської ЦРЛ госпіталізовано 19 осіб (14 осіб з підтвердженим діагнозом та 5 з підозрою на зараження  коронавірусом SARS-CoV-2, випадки яких очікують лабораторного підтведження). 

З огляду на зазначене на засіданні комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила:

  • Керівникам органів місцевого самоврядування, структурним підрозділам райдержадміністрації, територіальним підрозділам міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, керівникам підприємств, установ та організацій у своїй діяльності керуватися положеннями, передбаченими постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» зі змінами, постановами Головного державного санітарного лікаря України та рішеннями регіональної та місцевої комісій з питань техногенно-екологічної безпеки на надзвичайних ситуацій.
  • Відділу освіти, культури, молоді та спорту райдержадміністрації рекомендувати керівникам закладів загальної середньої освіти внести зміни до структури/тривалості навчального року, необхідні для проведення осінніх канікул з 15 по 30 жовтня 2020 року включно.
  • Провести роз’яснювальну роботу з керівниками основних релігійних організацій району.
  • Забезпечити дотримання санітарно-епідемічних заходів в інтернатних закладах з постійним перебуванням людей, проведення посилених дезінфекційних заходів.
  • Забезпечити організацію та проведення місцевих виборів у відповідності до вимог протиепідемічних заходів.
  • Рекомендувати запровадити для працівників дистанційну (надомну) роботу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора