Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вибори мають пройти максимально безпечно

Дата: 21.10.2020 13:58
Кількість переглядів: 293

Міністерство охорони здоров’я розробило рекомендації, які увійшли до Постанови Кабінету Міністрів України та Порядку здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів. Про це зазначив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час свого щоденного брифінгу.

“У неділю відбудуться місцеві вибори, й підтримати своїх кандидатів на дільниці прийдуть мільйони українців. Але й у день виборів у COVID-19 немає вихідного. Тому дуже важливо, щоб голосування пройшло максимально безпечно. МОЗ запропонувало відповідні правила, які були підтримані урядом. Ми продовжуємо інформувати про те, як саме мають пройти вибори, щоб це було безпечно для людей”, – заявив Міністр.

Максим Степанов, зокрема, зазначив, що перед початком роботи голова виборчої комісії повинен визначити відповідальну особу, яка буде проводити опитування виборців щодо наявності симптомів респіраторних захворювань. Це стосується всіх осіб, які приходять на голосування. Крім цього, таке опитування мають пройти всі члени виборчих дільниць.

“Людині, у якої є ознаки респіраторної хвороби або підвищена температура, рекомендується звернутися до лікаря. Під час проведення підготовки до виборів також обмежуються масові заходи в закритих приміщеннях. Мається на увазі відвідування закладів освіти, на території яких розташовані виборчі комісії”, – підкреслив очільник МОЗ.

Зазначимо, що на вході до виборчої комісії обов’язково мають бути обладнані місця із спиртовмісними дезінфікуючими засобами для рук та інформаційні матеріали щодо протиепідемічних заходів. Біля входу та у приміщеннях для голосування необхідно нанести розмітку, що вказує на необхідність дотримання фізичної дистанції у 1-1,5 метра.

“За можливості необхідно забезпечити окремий вхід та вихід до приміщення для голосування. У такий спосіб можна розвести потоки людей. Кількість людей, які перебувають на дільниці, має бути обмежена. Не більше 3 людей, де видаються виборчі бюлетені. Важливо, щоб усі місця в приміщенні, усі поверхні, столи та стільці не були вкриті тканиною та могли бути продезинфіковані”, – підкреслив Максим Степанов.

Нагадаємо, що раніше Міністерство охорони здоров’я розробило детальний план щодо забезпечення медичної допомоги у разі погіршення епідемічної ситуації в Україні, який визначає алгоритм дій відповідно до 4-х рівнів небезпеки.

За інформацією МОЗ України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора