Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Черкащина – у переліку областей, де створили найбільшу кількість патронатних родин

Дата: 03.11.2020 14:00
Кількість переглядів: 281

Фото без опису

Сьогодні відбулась Всеукраїнська нарада з питань формування та реалізації державної політики у сфері прав дітей, зокрема стосовно забезпечення права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на сімейне виховання. Засідання відбулось під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

У ході селекторної наради зазначили, що Черкащина – у переліку областей, де створена найбільша кількість патронатних родин. На сьогодні їх 15, послугами яких скористалося 99 дітей.

Загалом на Черкащині – 2 181 дитина-сирота, дитина, позбавлена батьківського піклування. Із них 1 992 (91,3 %) виховують в сімейних формах виховання (опіка, піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу).

У сім’ях опікунів, піклувальників живе натепер 1 513 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також функціонує 114 прийомних сімей та 46 дитячих будинків сімейного типу.

За словами голови ОДА, це – непоганий показник:

– Однак не зупиняємося, бо є й проблемні питання. А щоб результат був більш ефективним, треба посилювати роботу на місцях. Важливе завдання – забезпечити права дітей в умовах децентралізації влади. Служби у справах дітей і фахівці із соціальної роботи мають бути в кожній територіальній громаді. На сьогодні вони сформовані та діють лише в половині ОТГ. Активізуємо роботу! – написав у своєму Телеграм-каналі очільник області Сергій Сергійчук.

Додамо також, жителі Черкащини, які бажають усиновити дитину, стати прийомними чи патронатними вихователями, можуть звертатись по консультацію до служб у справах дітей, а також центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем проживання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора