Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Більше тисячі у жовтні: на Черкащині тривають перевірки дотримання карантинних заходів

Дата: 04.11.2020 16:14
Кількість переглядів: 399

Фахівці Держпродспоживслужби області у жовтні провели 1144 перевірок. У 30% з них виявили порушення санітарного законодавства. Про перевірки за дотриманням карантинних норм та перевірки закладів сьогодні у ході брифінгу розповів начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби області Володимир Папач.

Спеціалісти Держпродспоживчслужби склали 90 протоколів про порушення санітарного законодавства, керівникам суб’єктів господарювання направили 360 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень.

– Найбільш характерними порушеннями є недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, не організований централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, з подальшою утилізацією та ін., – розповів Володимир Папач. – Загалом, з початку карантину фахівці служби провели понад 13,5 тис. перевірок. Загалом на кожному третьому об’єкті виявили порушення протиепідемічних вимог, встановлених Постановами Головного державного санітарного лікаря України.

За результатами цих перевірок склали 770 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства. Також винесли 743 постанови про накладання штрафів на понад 256 тисяч грн.

Відповідно до рішення позачергового засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС, Канів, Сміла, Золотоноша, Ватутіне, Монастирищенський, Тальнівський райони належать до «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Тут діють відповідні обмеження щодо відвідування закладів освіти, культури, торговельно-розважальних центрів, інших розважальних закладів.

– Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області спільно з Головним управлінням Національної поліції в Черкаській області наразі посилили контроль за дотриманням карантинних та протиепідемічних заходів на відповідних адміністративних територіях, – додав Володимир Володимирович. – Упродовж останнього тижня фахівці Держпродспоживслужби області провели 120 моніторингових перевірок дотримання протиепідемічних та карантинних заходів на адміністративних територіях «червоного» рівня епідемічної небезпеки, порушення виявили у 61 випадку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора