Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Довідку про взяття на облік ВПО зможуть отримати онлайн

Дата: 06.11.2020 15:00
Кількість переглядів: 337

Фото без описуУряд удосконалив порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, аби зменшити адміністративне навантаження та спростити надання публічних послуг для ВПО завдяки «Порталу «Дія». Так, тепер довідка відображається у мобільному додатку «Дія».

На цей час на обліку в області перебуває 10 831 внутрішньо переміщена особа, які вже найближчим часом, після вивірення баз даних, зможуть за бажанням скористатися електронною послугою.

Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та електронна довідка мають однакову юридичну силу. Зокрема електронна довідка пред’являється особою на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатку Порталу Дія без пред’явлення довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

У випадку, якщо у внутрішньо переміщеної особи не відображається її електронна довідка, або електронна довідка малолітньої дитини, недієздатної особи або особи, дієздатність якої обмежена, законним представником якої вона є, або інформація в електронній довідці відображається некоректно, зокрема відсутні відомості про зареєстроване та фактичне місце проживання тощо, рекомендуємо звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання, яким у день звернення буде внесено відповідні зміни до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб та повідомлено про те, що відповідні зміни будуть відображені в електронній довідці.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора