Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині визначили форму освітньої діяльності у закладах освіти

Дата: 06.11.2020 18:10
Кількість переглядів: 388

Фото без опису

6 листопада відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На нараді обговорили заходи щодо недопущення поширення захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19 в закладах освіти.

У ході засідання зазначили, що територія Звенигородського району з 09.11.2020 віднесена до «помаранчевої зони».

Станом на 06.11. 2020 на території Звенигородського району зареєстровано 324 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За останній тиждень зареєстровано 7 випадків. Відібрані зразки біоматеріалу ще 157 осіб знаходяться на дослідженні в Черкаському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Станом на 06.11.2020 перебувають на самоізоляції в зв’язку з підозрою на COVID-19 8 працівників закладів освіти (Вільховецький НВК). Захворюваності на COVID-19  серед учнів та вихованців освітніх закладів району не зареєстровано. Крім того, за час канікул та перебування дітей на дистанційній формі навчання суттєво знизилась захворюваність на «сезонні захворювання» грип та ГРВІ.

Також на нараді наголосили, нині освітній процес в навчальних закладах району, відповідно до рішення районної комісії з питань ТЕБ та НС від 30.10.2020 № 46, здійснюється у дистанційній формі.

Відповідно до частини третьої статті 2 Закону України «Про освіту»  навчальний заклад  має право самостійно приймати рішення з будь-яких питань у межах своєї автономії, визначеної цим Законом, спеціальними законами та/або установчими документами, зокрема з питань, не врегульованих законодавством.

Існуюча законодавча база дозволяє керівникам закладів освіти приймати рішення щодо форми здобуття освіти в освітньому закладі.

Фото без опису

Враховуючи викладене вище та зважаючи на рекомендації Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України  комісія вирішила:     

  • Рекомендувати керівникам закладів освіти здійснювати освітню діяльність у відповідності до чинного законодавства в галузі освіти з обов’язковим врахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України, постанов Головного державного санітарного лікаря України  та інших чинних нормативних актів.
  • Рекомендувати Вільховецькому НВК продовжити дистанційне навчання для учнів середніх та старших класів до отримання результатів ПЛР-тестування педагогічними працівниками закладу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора