Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Максим Степанов роз’яснив, як діятиме карантин “вихідного дня”

Дата: 09.11.2020 14:28
Кількість переглядів: 381

Фото без описуМіністерство охорони здоров’я пропонує посилити карантинні заходи. Їх вже найближчими днями розглянуть на засіданні Уряду. Про це під час щоденного брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

– Ми розуміємо, що повний локдаун буде великим випробуванням для економіки України, зокрема для малого і середнього бізнесу. Але нам важливо розірвати ланцюг передачі захворювання. Тому ми ініціюємо введення жорсткого карантину “вихідного дня”. Це допоможе зменшити кількість контактів між людьми, — наголосив очільник МОЗ.

Міністр зазначив, що прогнозно такий карантин діятиме з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автомобільні заправки та ветеринарні аптеки. Водночас МОЗ ініціює закриття розважальних і торгових центрів у вихідні дні, а також обмеження роботи ресторанів до режиму “на виніс”.

Нагадаємо, днями Міністр охорони здоров’я провів велику селекторну онлайн-нараду з регіонами з питань подолання COVID-19. У ній взяли участь близько 500 учасників, серед яких — лікарі медзакладів, що надають допомогу хворим на COVID-19, керівники штабів, представники центрів первинної меддопомоги та департаментів охорони здоров’я. На онлайн-нараді розглядали питання готовності медсистеми надавати допомогу в умовах швидкого розповсюдження коронавірусу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора