Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Очільник Черкащини зустрівся з підприємцями-рестораторами

Дата: 11.11.2020 13:15
Кількість переглядів: 264

Голова облдержадміністрації обговорив із власниками ресторанного бізнесу Черкащини питання запровадження карантину «вихідного дня». З вимогою переглянути питання локдауну у вихідні ресторатори сьогодні вийшли на акцію протесту. Вимоги, адресовані Президентові та Урядові України, передали голові облдержадміністрації Сергію Сергійчуку.

Акції під гаслом «Маю право працювати!» нині пройшли в усіх обласних центрах. Нагадаємо, аби розірвати ланцюг захворювань, МОЗ запропонував наступні заходи підтримки, що можуть допомогти підприємцям у часи пандемії:

– допомога по частковому безробіттю;
– використання програми «5-7-9»;
– Програма портфельних гарантій, яка має запрацювати найближчим часом (до 80% кредиту буде покриватися державою).

Також йдуть перемовини з торгово-промисловою палатою щодо можливості застосування механізму форс-мажору на період карантину «вихідного дня» у випадку його запровадження.

– Питання запровадження карантину на вихідні для рестораторів – наріжне, – каже Сергій Сергійчук. – Адже, стверджують, саме у вихідні отримують до 50% свого прибутку. Зі свого боку ми готові максимально сприяти тому, аби підтримати бізнес. Адже розуміємо побоювання та проблеми підприємців. Ми зацікавлені у тому, щоб знайти компромісне рішення у межах власних компетенцій.

Втім епідеміологічна в Україні та на Черкащині зокрема погіршується щодня, додав він.

– Мета карантину «вихідного дня» – у будь-який спосіб розірвати ланцюжок зараження, – зазначає голова ОДА. – Тож очікуємо рішення Уряду. Саме він підтримає або ж ні запровадження ініційованого МОЗом карантину «вихідного дня»

Нагадаємо, МОЗ винесло на розгляд депутатів Верховної Ради України ініціативу запровадження карантину у вихідні. У період з 00:00 годин суботи до 00:00 годин понеділка на території України на період дії карантину можуть заборонити:
1) приймання відвідувачів у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо);
2) приймання відвідувачів у ТРЦ;
3) приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
4) приймання відвідувачів суб’єктами, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення (салони краси, магазини промислових товарів, магазини з продажу одежі та ін).
5) діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів
6) діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Дозволяється: – торгівля продуктами харчування в магазинах 60% торгівельної площі, яких призначена для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами;
– робота банків, поштового зв’язку, медичної практики автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів;
– послуги громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора