Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Черкащині перевірили, чи дотримуються громадські заклади нових карантинних вимог

Дата: 16.11.2020 08:05
Кількість переглядів: 219

Інспектори Держпродспоживслужби складають протокол на власника магазину взуття через порушення карантинних вимог

Із 14 листопада в усій країні почав діяти карантин вихідного дня. Таке рішення ухвалив Уряд, щоб зменшити поширення коронавірусної хвороби. Інспектори ГУ Держпродспоживслужби у Черкаській області разом з представниками Управління патрульної поліції у Черкаській області перевірили, як дотримуються протиепідемічних вимог.  

Протягом дня інспектори з правоохоронцями провели в області перевірку 471 об’єктів. Виявили 26 порушень. На порушників склали протоколи і передали до суду. Порушники мають сплатити штраф в розмірі від 17 до 34 тисяч гривень. 

За словами начальника управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Володимира Папача,  не дотримувалися карантинних вимог заклади громадського харчування, магазини непродовольчих товарів, побуту, перукарні.

Зафіксували порушення у Черкасах, Умані, Чорнобаї та Каневі.

Нагадаємо, 14 листопада, в Україні почав діяти так званий карантин вихідного дня. З 00:00 суботи до 00:00 понеділка заборонено приймати відвідувачів закладам громадського харчування, салонам краси і спортзалам.

Також не допускається робота магазинів промтоварів, ТРЦ, кінотеатрів, проведення громадських і культурних заходів. 

Як інформував голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук, ніякі рішення місцевих ТЕБ та НС не скасовують зміни до постанови Уряду №641, що стосуються посилення протиепідемічних заходів. У міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень Уряду на території окремо взятої територіальної одиниці.

Сьогодні в області рекордна кількість інфікованих. 642 нових випадки інфікувань коронавірусом зафіксували за добу! Це найбільший денний приріст на Черкащині за весь час пандемії.

За добу лабораторний центр зробив 1438 ПЛР-досліджень. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора