Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Сергійчук про епідситуацію в області 20 листопада

Дата: 20.11.2020 11:40
Кількість переглядів: 255

Фото без опису

+678 нових випадків COVID-19 зафіксували на Черкащині за останню добу, 20 листопада. Про це інформує очільник Черкащини Сергій Сергійчук.

Загалом із початку карантину виявили 16437 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу.

За останню добу вилікувалося 398 людей. Загалом одужали 12595 жителів Черкащини за весь час пандемії.

Черкащина втратила 145 людей від COVID-19. За останню добу померли п’ять людей:

63-річний чоловік з Чорнобаївського району. Мав мієломну хворобу.

59-річний чоловік з Уманського району. Мав хвороби серця.

71-річний чоловік з Черкас. Мав рак лімфатичної системи.

70-річний чоловік з Монастирищенського району. Мав рак легенів та цукровий діабет.

77-річний чоловік з Умані. Мав хвороби серця.

В області 19 закладів визначені для надання допомоги хворим на COVID-19. Всього в закладах розгорнуто 1015 ліжок. Їх заповненість сягає 66,7%.

Під амбулаторним наглядом лікарів перебувають 3062 пацієнти. 490 хворих на covid-19 отримують стаціонарне лікування. Крім того, у стаціонарах перебуває ще 190 людей з підозрою.

Міністерство охорони здоров’я України закликає громадян та мандрівників дотримуватись звичайних заходів обережності:

  • часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. Використану хустку варто негайно викинути та помити руки;
  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;
  • відвідуючи живі ринки в районах, в яких зараз фіксуються випадки нового коронавірусу, уникайте контакту з живими тваринами та поверхнями, які контактують з тваринами;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження. Із сирим м’ясом, молоком тощо слід поводитися обережно.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора