Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Всесвітній День дитини: на Звенигородщині проведено районний конкурс на кращу шкільну стінгазету

Дата: 20.11.2020 14:59
Кількість переглядів: 351

Фото без опису

Щорічно 20 листопада у річницю ухвалення Конвенції про права дитини відзначається Всесвітній день дітей

Основна ідея Конвенції – найкраще забезпечення інтересів дитини. Положення Конвенції зводяться до чотирьох основних вимог, які мають забезпечити права дітей: виживання, розвиток, захист і забезпечення активної участі в житті суспільства. Головний принцип, який проголошує Конвенція, – визнання дитини повноцінною і повноправною особистістю.

Кожна дитина має право на освіту, здоров’я і належну медичну допомогу, на ім’я та громадянство, вона має право зростати в турботливому родинному середовищі й бути захищеною від жорстокості та насильства.

У 1954 році Генасамблея ООН рекомендувала всім країнам заснувати відзначення Всесвітнього дня дитини як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей, присвяченого діяльності, спрямованій на забезпечення благополуччя дітей усього світу.

До Дня дитини службою у справах дітей Звенигородської райдержадміністрації проведено районний конкурс «По алеї правових знань» на кращу шкільну стінгазету на тему «Право дитини на освіту в умовах проведення карантинних заходів з запобігання та поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Вітаємо всіх дітей та тих, хто своєю працею і наполегливістю зміцнює благополуччя підростаючого покоління, сприяє розвитку здорових стосунків і взаєморозуміння в цьому юному середовищі! Зі святом Вас, і нехай цей день залишить у Вас тільки приємні спогади!

За інформацією Служби у справах дітей Звенигородської РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора