Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Всі відповідальні інвестори Черкащини отримають моє персональне сприяння, – Сергійчук

Дата: 20.11.2020 15:59
Кількість переглядів: 216

Фото без опису

Всі відповідальні інвестори Черкащини отримають персональне сприяння голови Черкаської обласної державної адміністрації. На цьому Сергій Сергійчук наголосив під час робочого візиту на підприємства Смілянського району – “Фірмою “Технокомплекс” та “Кондитерською фабрикою “Меркурій”. 

– Йдучи на посаду голови ОДА, я ставив перед собою завдання підняти інвестиційну привабливість нашого регіону. А також створити належні умови для розвитку тим, хто вже реалізує свої бізнес-проекти на Черкащині. Тому мені приємно бачити, як в нашій області успішно працюють та розвиваються такі компанії, як «Технокомплекс», торгова марка «Славна». Компанія вже майже 30 років є одним з найбільших в Україні виробників медичних засобів одноразового використання. Саме тих засобів, які в час боротьби з пандемією є надзвичайно важливими – медичні маски, халати, бахіли. Тобто тієї продукції, яка рятує життя медикам і захищає громадян від вірусних хвороб,  – говорить Сергій Сергійчук. 

Фото без опису

Компанія виробляє затребувану продукцію, сплачує податки та вкладає кошти у розвиток свого бізнесу. Фірма створила 350 робочих місць, а цього року інвестувала близько 4 млн грн в розширення виробництва засобів медичного призначення.

– Цей приклад свідчить про те, що в нашій області не лише можна вести успішний бізнес, розвивати його, а й бути відповідальним перед громадою. Допомагати їй в складні часи, займаючись благодійною діяльністю. Дякую директору Володимиру Артеменку за таку продуктивну діяльність, – дадає Сергійчук.

Також Сергій Сергійчук ознайомився із роботою “Кондитерської фабрики “Меркурій”, яка займається виготовленням карамелі. Як розпоів директор Євген Таран, на  сьогодні підприємство виготовляє широкий асортимент карамельних виробів: фігурна карамель, асорті, карамель без цукру, класичні кульки на паличці, ментолові льодяники, льодяники для фармації.

Фото без описуФото без опису

При виготовленні продукції використовується тільки натуральні барвники та ароматизатори, тому льодяники є абсолютно нешкідливими.

У 2017 році побудовано новий сучасний корпус фабрики та успішно проведено процедуру сертифікації виробництва фірмою Quality Austria відповідно до вимог міжнародних стандартів IFS Food 6 та BRC Global standard. Отримання міжнародних сертифікатів дозволило розширити зовнішні ринки збуту продукції. На сьогодні частина експорту в загальній реалізації становить 58 %, налагоджено співпрацю з 20 країнами – експортерами, в т.ч. 13 країн ЄС.

У 2019 році освоєно і налагоджено виробництво інноваційних видів продукції на основі екстрактів лікарських рослин для фармацевтичних компаній.

Підприємство постійно бере участь у провідних виставках, таких як ISM, Aniga (м. Кельн, Німеччина).

Фото без опису

Тут працює 266 осіб. Працівники мають всі соціальні гарантії та гарні умови праці: кімнати прийому їжі, душі, роздягалки, технологічні перерви, все для того, що необхідне для продуктивної праці і отримання задоволення від роботи.

Голова ОДА додав: аби роботу по залученню інвестицій в економіку області зробити системною, при Черкаській ОДА незабаром створять Інвестиційний Офіс . Після цього почнеться системна робота і чітка взаємодія з діючими і потенційними інвесторами.

– Впевнений, що бізнес вже отримав позитивний сигнал про те, що в Черкаську область можна інвестувати і зрозумів серйозність наших намірів. Адже нещодавно після мого особистого втручання була вирішена проблема з іншим інвестиційним проектом у Чигиринському районі. Норвезька компанія, яка залучила 55 млн євро в будівництво сонячної електростанції, через бюрократичні складнощі не могла підключитися до мереж. Ми усунули проблеми і тепер компанія на старті виробництва чистої електроенергії, – говорить Сергій Сергійчук. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора