Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Моніторингова робоча група продовжує перевіряти лікувальні заклади щодо умов роботи в період пандемії

Дата: 02.12.2020 08:04
Кількість переглядів: 275

Фото без опису

Готовність лікувальних закладів до роботи в період пандемії та в разі погіршення ситуації з поширенням COVID-19 перевіряє робоча група, створена нещодавно в області.

Про це, нагадаємо, попередньо повідомляв у своєму телеграм-каналі голова ОДА Сергій Сергійчук.

Про діяльність робочої групи розповів під час брифінгу в ОДА Олег Найдан, в.о. начальника Управління охорони здоров’я ОДА.

У складі групи – представники обласного Управління охорони здоров’я та Департаменту інфраструктури облдержадміністрації. Вони виїжджають в заклади охорони здоров’я та перевіряють стан справ в установах, зокрема щодо забезпечення киснем та заповненості ліжок, стан електромереж та ін.

– На сьогодні перевірили вже 9 лікувальних закладів, – зауважив пан Олег. – Контролюють наявність розгорнутих ліжок, кисневе забезпечення ліжок, засоби індивідуального захисту. Враховуючи похолодання, важливою є готовність до роботи кисневих магістралей і точок доступу до кисню, перевіряють стан електромереж. Адже кожна установа має бути забезпечена, відповідно до нормативів, додатковими незалежними джерелами живлення та можливістю автоматичного ввімкнення резервного дизельного генератора. Варто враховувати, що при введенні в експлуатацію кисневих концентраторів навантаження збільшується. За результатами перевірок, будуть окреслені висновки.

Нагадаємо, нині в області зафіксованих 23 590 випадків захворювання (за весь період пандемії). За останню добу 666.

Для допомоги хворим на коронавірус визначено 19 закладів. Наразі стаціонарно лікуються 551 особа,на амбулаторному лікуванні перебуває 5053 особи, померло 180, одужало 17 806 (за останню добу – 187 осіб)

За період пандемії захворіло 482 медичні працівники.

665 ліжок із-поміж 1530 розгорнутих для лікування хворих на коронавірус забезпечені кисневою підтримкою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора