Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Цьогоріч для реабілітації дітей з інвалідністю Черкащина отримала 3,3 млн грн

Дата: 03.12.2020 09:20
Кількість переглядів: 178

Другий рік поспіль діти з інвалідністю мають змогу пройти курс реабілітації за принципом «гроші ходять за людиною». У 2020 році для забезпечення реабілітаційними заходами дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП області отримала 3,3 млн грн, інформують у Департаменті соціального захисту населення ОДА.

Реабілітацію можна пройти у закладах охорони здоров’я будь-якої форми власності, а також реабілітаційних установах, підприємствах, закладах, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та включені до переліку. Перелік закладів охорони здоров’я, реабілітаційних установ формується Фондом соціального захисту інвалідів.

Крім того, соціальні послуги у центрах реабілітації. На сьогодні в області діють два таких центри. Також працює центр професійної реабілітації для осіб з інвалідністю та 5 центрів комплексної реабілітації для дітей/осіб з інвалідністю.

У центрах соціальної та комплексної реабілітації дітей/осіб з інвалідністю реабілітаційні послуги отримали 54 дитини групи ризику (діти до 3-х років), 517 дітей з інвалідністю та 21 особа з інвалідністю. Також 46 осіб з інвалідністю отримали послуги з професійної реабілітації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора