Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Держгеокадастр Черкаської області передав землю в комунальну власність ще 19 громадам

Дата: 03.12.2020 16:50
Кількість переглядів: 217

У Головному управлінні Держгеокадастру у Черкаській області голови 19-тьох об’єднаних територіальних громад підписали акти приймання-передачі землі державної власності сільськогосподарського призначення в комунальну власність. Усього передано 34,2 тис. гектарів. Повноправними господарями землі громади стануть після державної реєстрації права власності відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

«Пам’ятайте, що земля – це не тільки дохід для громади, а й велика відповідальність. Від того, як ви розпоряджатиметеся нею, залежатиме розвиток громади та загалом реалізація земельної реформи в рамках децентралізації. Принагідно зауважу, що до вас надходитимуть клопотання від учасників АТО, яких першочергово маєте забезпечити земельними ділянками», – зазначив заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Дмитро Мироненко під час зустрічі з головами ОТГ.

Дмитро Мироненко порадив звернутися головам чи землевпорядникам ОТГ до відділів Держгеокадастру в районах і перевірити, чи немає пропущених ділянок. Усі не внесені в акти ділянки, якщо такі знайдуться, будуть передані до кінця року. Також заступник начальника землевпорядної служби області додав, що з будь-яких земельних питань завжди можна проконсультуватися у фахівців Головного управління Держгеокадастру.

Цього року Держгеокадастр Черкаської області вже передав 55,7 тис. га землі в комунальну власність 36-тьом громадам. Усього до кінця грудня шістдесят ОТГ Черкащини отримають понад 120 тис. га землі.

Перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, що передані в комунальну власність органам місцевого самоврядування, розміщено на сайті Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області в рубриці «Передача земель громадам».

За інформацією ГУ ДЕржгеокадастру у Черкаській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора