Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Черкащани можуть скористатися послугою єМалятко онлайн

Дата: 09.12.2020 11:20
Кількість переглядів: 169

Комплексну послугу для новонароджених «єМалятко» можна замовити самостійно онлайн. Це можна зробити на порталі Дія, маючи електронний медичний висновок (медвисновок). 

Медвисновок – це електронний документ, що містить перелік відомостей про малюка та є підтвердженням його народження. Номер медвисновку містить 16 латинських літер та цифр і має формат ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ. Номер надсилається матері дитини смс повідомленням. Пологові будинки, у яких поки що немає технічної можливості замість медвисновку можуть видавати паперове медичне свідоцтво (форма 103/о).

За наявності медвисновку можна додатково замовити послугу з внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів. Коли батьки оберуть педіатра або сімейного лікаря, дані про малюка вже будуть в електронній системі, що прискорить підписання декларації. Також лікар одразу бачитиме інформацію про здоров’я дитини.

Перевагами замовлення послуги самостійно на порталі Дія є:

  • швидкість – заповнити заяву можна за 20 хвилин, а реєстрація народження буде проведена протягом 1 робочого дня;
  • зручність – заяву може подати тато або мама дитини у будь-якому зручному місці: вдома, в офісі або у кафе;
  • безпечність – не потрібно відвідувати різні установи, що мінімізує контакти у період карантину.

Інформацію про те, як зареєструвати дитину онлайн на порталі Дія можна переглянути за посиланням https://youtu.be/wZYIPesDEC0

За наявності паперового медичного свідоцтва (форма 103/о) – послугу єМалятко можна отримати у пологовому відділенні, центрі надання адміністративних послуг чи у відділі державної реєстрації актів цивільного стану.

Наразі у 21 ЦНАП Черкаської області вже є технічна можливість надавати послугу єМалятко офлайн. Незабаром ця послуга стане доступною у більшості ЦНАП області, зазначають в Департаменті регіонального розвитку Черкаської ОДА.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора