Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відновлені маршрути: голова Укравтодору проінспектував дороги Черкащини

Дата: 11.12.2020 08:20
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

Керівник Укравтодору Олександр Кубраков проінспектував дороги Черкащини, оновлені в рамках Програми Президента «Велике будівництво». За 2020 рік в області відбудували майже 200 км доріг державного значення.

«На 1 годину скоротили час на дорогу від Черкас до Києва завдяки оновленню двох маршрутів – Н-01 Київ – Знам’янка та Н-08 Бориспіль — Дніпро — Запоріжжя — Маріуполь» – зазначив Олександр Кубраков.
Лівобережною Україною проходить маршрут Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь, у верхньому шарі влаштували 33,5 км. Вперше за часи незалежної України капітально відремонтували 22 км шляху, що веде від села Софіївка до міста Золотоноша, ще 11 км були реконструйовані на ділянці обходу Золотоноші. Також завершена реконструкція шляхопроводу через залізницю, який не ремонтували півстоліття.

Ще один відновлений маршрут – Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань. На дорозі, яка проходить через всю Черкаську область зі сходу на захід, через 7 районних центрів та місто Черкаси, ще рік тому було більше ям, аніж асфальту. Нині 60 км з відновленим покриттям. З темпами «Великого будівництва» за два роки весь шлях протяжністю 208 км стане окрасою Черкащини.

Правий берег області отримав 53,5 оновлених кілометрів Н-01 Київ – Знам’янка. Це половина всього маршруту, який сукупно складає 111,4 км.

Фото без опису

Триває реконструкція шляхопроводу через залізничну колію та підходів до нього, ділянка Н-01 км 164+068 у місті Городище, загальною довжиною 68,158 м. Зараз шляхопровід готовий на 53%.

За 3 місяці демонтовано наявний шляхопровід, влаштовано залізобетонні палі фундаменту та замонолічено ростверку. Завершені роботи з влаштування берегових опор та проміжних опор, бурові роботи для буронабивних паль, ростверків та опор майбутнього шляхопроводу. Триває влаштування балок прогонової будови нового шляхопроводу.

«В області запроектовано більше 500 км доріг, на багатьох маршрутах вже завершені і тендерні процедури. Це дозволить максимально швидко розпочати будівельні роботи весною 2021» – підкреслив Олександр Кубраков.

За інформацією Укравтодору

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора