Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області триває щорічний моніторинг стану зберігання небезпечних агрохімікатів

Дата: 11.12.2020 14:45
Кількість переглядів: 191

Фото без опису

В області щороку інвентаризують накопичені на території Черкащини непридатні агрохімікати. Це дозволяє контролювати зміни в їх кількості та оцінювати стан зберігання. Наразі збільшення обсягів таких відходів на території області не встановлено.

Як видно з карти, найбільше непридатних пестицидів станом на 01.01.2020 зберігалось в адміністративних межах смт Єрки Катеринопільского району – майже 240 тонн. Актуальним це питання є й для села Охматів Жашківського району, с. Неморож і с. Гусакове Звенигородського району, с. Княжа Криниця Монастирищенського району, с. Колодисте і с. Заліське Тальнівського району, с. Чорнявка, с. Худяки, с. Дубіївка, с. Леськи Черкаського району (дані наведено відповідно до адміністративно-територіального устрою, що діяв на той час).

Здійснюють облік у межах Обласної програми охорони навколишнього природного середовища, яку координує Департамент агропромислового розвитку ОДА.

До співпраці з районними державними адміністраціями в цій роботі долучились сільські ради та об’єднані територіальні громади, на території яких зберігаються непридатні агрохімікати та до компетенції яких віднесено вирішення питань у сфері поводження з небезпечними відходами відповідно до законодавства.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора