Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2020 11:43
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

Пам'ять загиблих ліквідаторів чорнобильської катастрофи вшанували сьогодні, 14 грудня, покладанням квітів до пам'ятника  «Жертвам Чорнобильської катастрофи». Захід був приурочений до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У ньому взяли участь заступник голови Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський, міський голова Олександр Саєнко, ліквідатори аварії, представники громадських чорнобильських організацій тощо.

14 грудня вважається Днем пам'яті в Україні – пам’яті про мужність самовідданих ліквідаторів на Чорнобильській атомній електростанції.

Юрій Піковський висловив велику вдячність усім, хто ціною власного життя та здоров’я врятував мільйони людей не лише в Україні, а й за її межами. Та наголосив, що в цей день ми всі маємо сказати «дякую» Героям Чорнобильської  трагедії.

Із 2006 року, відповідно до Указу Президента України «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» від 10 листопада 2006 року № 945/2006, у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, ми вшановуємо учасників ліквідації наслідків жахливої аварії.


Довідка.

26 квітня 1986 року сталась одна з найбільших аварій на атомних електростанціях - аварія на Чорнобильській АЕС. 10 листопада 2006 року Указом Президента України був встановлений пам'ятний день - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який щорічно відзначається 14 грудня. Ця дата обрана невипадково. 30 листопада 1986 року було закінчене будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС, а 14 грудня було опубліковано повідомлення про те, що комплекс захисних споруд введений в експлуатацію. Відтоді з нагоди цього дня по всій країні проходять різні заходи, присвячені пам'яті ліквідаторів цієї аварії, - мітинги, покладання квітів до пам'ятників, молебні та інші акції.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора