Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Державну допомогу у розмірі 8 тисяч гривень підприємці та наймані працівники отримають до 7 січня

Дата: 29.12.2020 08:48
Кількість переглядів: 167

Фото без опису

Для підтримки бізнесу і громадян президент України ініціював надання одноразової грошової допомоги фізичним особам-підприємцям та найманим працівникам у розмірі 8 тисяч гривень. 56% найманих працівників, які відповідають критеріям програми, вже подали свої заявки на отримання грошової допомоги. Як отримати допомогу та коли, розповів начальник управління економічного розвитку Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА Дмитро Пивак.

У Черкаській області одноразову грошову допомогу можуть отримати близько 19,5 тисяч осіб. З них підприємців – 11,2 тисячі, найманих працівників – 8,3 тисячі.

Одноразову грошову допомогу можуть отримати наймані працівники та ФОПи, якщо:

–          їхній основний КВЕД належить до тих, стосовно яких вживають карантинні обмеження;

–          підприємство нарахувало єдиний соціальний внесок за ІІІ квартал 2020 року;

–          підприємство працює понад 3 місяці;

–          середня заробітна плата найманого працівника не перевищує 30 тисяч гривень на місяць за ІІІ квартал;

–          найманий працівник не працює за сумісництвом на підприємстві.

Дмитро Пивак каже, щоб отримати допомогу від держави у розмірі 8 тисяч гривень, спочатку треба ознайомитися з видами КВЕДів, які підпадають під карантинні обмеження. Ця інформація є на сторінці ОДА, на фейсбук-сторінці Департаменту регіонального розвитку, на сайтах всіх центральних органах виконавчої влади.

Фото без опису

Якщо підприємство має відповідний КВЕД, треба оформити електронну послугу на порталі Дія. Або оформити послугу через смартфон. Для цього потрібно встановити та авторизуватися у мобільному застосунку Дія 2.0.

«На порталі ДІЯ за допомогою гаджета треба подати свої дані. Система автоматично підтягне всі ваші реквізити. Обов’язково треба вказати власний гривневий валютний рахунок. Людина може отримати допомогу лише на себе», – каже Дмитро Пивак.

Міністерство цифрової трансформації України розробило покрокову інструкцію, як отримати одноразову грошову допомогу через портал чи додаток ДІЯ. Також є відеоуроки. Крім того, Пенсійний фонд України, зокрема Пенсійний фонд Черкаської області надає консультації – пояснює, як отримати допомогу.

Подавати заявку на отримання одноразової грошової допомоги можна до 31 грудня 2020 року. Наймані працівники та фізичні особи-підприємці, які подали заявки до 21 грудня, отримають компенсацію до 31 грудня 2020 року. Хто подав заявки після 21 грудня, отримають гроші до 7 січня.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора