Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З наступного року в області розпочнеться реєстрація декларацій про відходи-2020

Дата: 29.12.2020 14:25
Кількість переглядів: 178

З 1 січня 2021 року розпочнеться прийом та реєстрація декларацій про відходи за 2020 рік. Аби облікувати обсяги утворення, обробки, знешкодження, утилізації та видалення відході, такі декларації подають щорічно. 

Отже, суб’єкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів становить від 50 до 1000 умовних одиниць, зобов’язані щороку подавати декларацію про відходи за формою та у порядку, встановленими Кабінетом Міністрів України.

Нагадаємо, що декларація подається один раз на рік одночасно в паперовій та електронній формі до центру надання адміністративних послуг, який передає її відповідно до обласної державної адміністрації (дозвільного органу), або через електронну систему здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, до 20 лютого року, що настає за звітним.

Довідково:

Якщо суб’єкт господарювання має у своєму складі філії або інші відокремлені підрозділи без статусу юридичної особи, які провадять свою діяльність у різних регіонах (у межах певної адміністративно-територіальної одиниці) України, такий суб’єкт господарювання подає декларацію за місцем провадження діяльності філією або іншим відокремленим підрозділом.

З метою запобігання порушень чинного законодавства пропонуємо суб’єктам господарювання ознайомитись з зазначеним порядком та дотримуватись його вимог.

Подати декларацію про відходи можна он-лайн за посиланням E-ECO.GOV.UA або в паперовій формі до Управління надання адміністративних послуг Департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради, розташованого за адресою: м. Черкаси, вул. Благовісна, 170.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора