Минулоріч в області провели майже 19 тисяч перевірок з дотримання карантинних обмежень
Упродовж грудня фахівці Держпродспоживслужби провели 1466 перевірок, порушення санітарного законодавства встановленні у 22 % випадків, склали 53 протоколи про порушення санітарного законодавства, керівникам суб’єктів господарювання направлено 319 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень.
За словами Наталії Видри, найбільш характерними порушеннями є недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами. Крім того не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту з подальшою утилізацією та ін.
– За результатами цих перевірок склали 897 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам суб’єктів господарювання направли 5621 припис, – зауважила Наталія Миколаївна. – З перших днів введення карантину на території України Держппродспоживслужба області активно включилася у роботу. Перевірки проводили у закладах громадського харчування, продовольчої торгівлі, агропродовольчих ринках, спортивно-фізкультурних закладах, перукарнях та салонах краси, дошкільних установах та ін. Наші фахівці систематично перевіряли перевірки у вихідні та святкові дні.