Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Лікарняна допомога: на Звенигородщину передали багатофункціональні медичні ліжка

Дата: 14.01.2021 08:05
Кількість переглядів: 233

Фото без опису

П’ять багатофункціональних медичних ліжок з електроприводом передали до Звенигородської ЦРЛ 13 січня у вигляді гуманітарної допомоги.  На заході побував заступник голови Звенигородської РДА Юрій Піковський, представники місцевої влади та благодійники. За словами головного лікаря Звенигородської ЦРЛ Вардана Айрапетян, відтепер ці ліжка служитимуть для пацієнтів травматологічного (4 шт) та інфекційного відділень медзакладу.

Це перша гуманітарна допомога у межах нещодавно започаткованої співпраці Благодійного Фонду  «МХП Громаді» та Благодійного фонду «Міжнародна Асоціація Підтримки України». Загалом доставлено 38 подібних ліжок, які розподілено y  кілька центральних районних лікарень Черкащини, Вінниччини та Київщини. Гуманітарний вантаж вагою понад 6.5 т в Україну доставлено з Німеччини.

Фото без опису

Особливість таких ліжок у тому, що вони забезпечують комфорт і зручність перебування важкохворих на стаціонарі, дають можливість регулювати висоту ложе і положення головної секції, а також полегшують догляд з боку медперсоналу.

Багатофункціональні медичні ліжка – важлива підтримка для медзакладів, особливо  у період стрімкого збільшення кількості хворих на COVID-19, коли облаштовуються додаткові  палати та ліжко-місця. Крім того, нині подібних ліжок у медзакладах бракує і потреба лікарень у такому обладнанні завжди актуальна.

За словами директорки «МХП-Громаді» Тетяни Волочай, нове партнерство дасть можливість підтримувати  заклади охорони здоров’я та освіти, громадські організації інвалідів ветеранів  війни та праці, дитячі будинки, будинки-інтернати та інші організації та установи, що утримуються за рахунок державного чи місцевого бюджетів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора