Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

1200 рейдів з охорони лісового фонду провели лісівники Черкащини торік

Дата: 26.01.2021 11:40
Кількість переглядів: 224

Фото без описуАби попередити та виявити незаконні рубки, браконьєрство та інші лісопорушення працівники державної лісової охорони постійно патрулюють ліси Черкащини. Упродовж 2020 року в лісгоспах області функціонували 34 мобільні рейдові групи з охорони лісів від лісопорушень. Вони провели 1200 рейдів, інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Крім того, склали 43 протоколи та акти по незаконних рубках деревини загальним обсягом 203,87 кбм. Одинадцять справ по незаконних рубках передали до правоохоронних органів.

Торік також склали 126 протоколів за порушеннях правил полювання, 46 – за засмічення лісів та за порушення правил пожежної безпеки в лісах.

У лісових насадженнях держлісгоспів з метою виявлення та фіксації лісопорушень діють 16 фотопасток, лісівники періодично міняють їх місцерозміщення у лісових масивах. При потребі також використовують 5 квадрокоптерів. Всі автомобілі державної лісової охорони обладнані GPS-трекерами, а працівники мають при собі засоби фото та відеофіксації.

Варто додати, що держлісгоспи налагодили співпрацю з правоохоронними органами щодо здійснення спільних заходів у напрямку недопущення лісопорушень та незаконних рубок, а також попередження порушень лісового законодавства.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора