Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Майже 90% ліжок Черкащини для пацієнтів з COVID забезпечені киснем

Дата: 26.01.2021 15:46
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

Нині в області отримують стаціонарне лікування від коронавірусу 564 осіб. З них на кисні – 486 пацієнтів. Загалом лікарні області, де допомагають людям з ковід, забезпечені кисневою підтримкою на 89 %. На цьому наголосила заступниця голови ОДА Лариса Кошова під час традиційного брифінгу.

Загалом на Черкащині приймають пацієнтів з коронавірусною інфекцією 23 медичних заклади. Всі вони підписали договори з НСЗУ. Тут розгорнуті 2 358 ліжок, з них 2 092 мають підключення до кисню.

– Нині лікуються від коронавірусу 5 135 жителів області, – каже Лариса Кошова. – На стаціонарі наповненість ліжок – 24%. Ми щотижня фіксуємо незначне, втім стабільне зменшення кількості захворілих. Велика кількість пацієнтів одужує. У середньому за добу 300-400 осіб. За останній тиждень у нас 1023 нових випадки захворілих на ковід, що на 813 осіб менше, ніж за попередній тиждень.

З 11 січня на базі Черкаського обласного психо-неврологічного диспансеру почали працювати ліжка з реабілітації пацієнтів, які перехворіли на ковід та мають ускладнення психо-неврологічного характеру. Нині там отримують лікування 6 осіб.

З 1 лютого в обласному госпіталі для інвалідів війни також розпочнуть прийом перехворілих на ковід ветеранів АТО/ООС, афганців та чорнобильців. Тут планують розгорнути 70 ліжок.

ВІДЕО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора