Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині вшанували пам’ять жертв Голокосту

Дата: 27.01.2021 10:36
Кількість переглядів: 302

Фото без опису

Щороку 27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.  27 січня в урочищі Лаптєва Левада з метою вшанування пам'яті загиблих жертв Голокосту відбулося покладання квітів до пам’ятного знака на місці масового розстрілу євреїв та військовополонених під час нацистської окупації у 1941-1943 роках.

У заходах взяли участь заступник голови Звенигородської РДА Юрій Піковський, заступник голови Звенигородської районної ради Ярослав Попко, голова Звенигородської міської ради Олександр Саєнко та перший заступник міського голови Валерій Маренич, а також голова міської організації ветеранів Алла Мартиненко.

Представники влади поклали квіти до могил загиблим євреям, віддали шану та схилили голови у жалобі жертвам фашизму.

Фото без описуФото без опису

Довідково:

27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Жертвами переслідувань та масових знищень за часів нацизму та Другої світової війни стала третина єврейського народу.

Голокост – це систематичне переслідування і знищення (геноцид) євреїв нацистською Німеччиною і колабораціоністами впродовж 1933–1945 років. У ширшому розумінні, голокост – знищення людей за ознакою їхньої расової, етнічної, національної приналежності, сексуальної орієнтації або генетичного типу як неповноцінних, шкідливих.

Офіційно визнано, що до 6 мільйонів євреїв було вбито під час Голокосту, з них від 2,2 до 2,5 мільйона загинули на території колишнього Радянського Союзу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора