Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Більше 130 одиниць спецтехніки розчищають державні дороги Черкащини

Дата: 28.01.2021 15:10
Кількість переглядів: 285

Фото без опису

На Черкащині триває боротьба з негодою. У зв’язку інтенсивним снігопадом з ранку дорожники Черкаської області працюють у посиленому цілодобовому режимі. Більше 130 одиниць наразі спецтехніки працює у посиленому цілодобовому режимі, роботи на автошляхах продовжуються.

Минулої доби та цієї ночі на автодорогах державного значення Черкаської області у посиленому цілодобовому режимі над розчищення та посипанням доріг працювало 130 одиниць спецтехніки. Було задіяно більше 150 працівників.

Для недопущення утворення ожеледиці на дорогах, за добу використано більше 3700 тонн протиожеледної суміші. Дорожники Черкащини справилися зі складними погодними умовами на автодорогах області. Місцями на підйомах, виникали скупчення вантажного транспорту, які були усунуті за завдяки роботі підприємств що займаються експлуатаційним утриманням доріг.

Попри всі складнощі, у Черкаській області обмежень у русі немає, на дорогах постійно працює техніка.

Станом на 10 годину 28 січня, попри ускладнення погодних умов, – проїзд дорогами державного значення забезпечено, обмежень у русі немає.

За прогнозом Черкаського обласного гідрометцентру, сьогодні впродовж дня випадатимуть опади як у вигляді дощу, так і снігу. Зберігатимуться ожеледь, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

За даними метеостанцій, за вчорашній день і цю ніч на Черкащині випало 9-18 мм, а найбільше – у Звенигородці 23 мм опадів у вигляді мокрого снігу, снігу та дощу. А метеостанції Чигирина та Черкас фіксували льодяний дощ. Така кількість відповідає 23-54% місячної норми. Висота снігу на ранок становить 6 -15 см, найвищий сніговий покрив у Звенигородці 17 см.

Зважаючи на ускладнення погодних умов та посилення опадів, просимо водіїв утриматися від поїздок на час негоди для надання можливості роботи снігоприбиральної техніки та не створювати заторів на автодорогах.

Служба автомобільних доріг у Черкаській області звертається до водіїв з проханням поступатися дорогою спецтехніці, по можливості найближчу добу обмежити користування автотранспортом особливо та слідкувати за технічним станом автомобілів особливо за станом шин.

Під час негоди ми рекомендуємо водіям, передусім великогабаритного транспорту, користуватися майданчиками для відстою, котрі розташовані вздовж державних автошляхів. На балансі Служб автодоріг країни їх близько 400.

Аби вам було зручніше відшукати їх у дорозі, вони відзначені на Google мапі: http://bit.ly/2WsAaZe

У разі виникнення надзвичайних ситуацій на дорогах Черкаської області просимо звертатись на номер диспетчера Служби автодоріг: +380472714534, +380678093117 ЦІЛОДОБОВО.

За інформацією САД у Черкаській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора