Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося перше обговорення проєкту цільової програми «Органічна Черкащина»

Дата: 03.02.2021 15:00
Кількість переглядів: 260

У Департаменті агропромислового розвитку ОДА відбулося обговорення проєкту цільової обласної програми з розвитку та підтримки органічного виробництва на Черкащині. За підсумками обговорення визначили два ключових напрями програми: інформаційний (збільшення рівня інформованості населення, аграрних виробників, популяризація органічної продукції) та обласна підтримка (часткова компенсація затрат виробнику на проведення сертифікації органічного виробництва).

Головною метою заходу було обговорення зазначеного проєкту програми та отримання консультацій, роз’яснень з питань, які виникли в ході створення зазначеного проєкту. Для більш дієвого впровадження майбутньої програми, представник ТОВ «Органік Стандарт» детальніше розповів  щодо основних принципів та вимог до органічного виробництва, застосування законодавства у сфері органічного виробництва, державного контролю (нагляд), порядок сертифікації органічного виробництва, супровід органічної сертифікації та інше.

Зазначимо, що на сьогодні в Україні першим українським сертифікаційним органом, що здійснює інспекцію та сертифікацію органічного виробництва, вважається ТОВ «Органік стандарт» який був створений в рамках українсько-швейцарського проекту «Органічна сертифікація та розвиток органічного ринку в Україні» в 2007 році.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора