Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Черкасах вшанували пам’ять митця Сергія Проскурні

Дата: 03.02.2021 16:15
Кількість переглядів: 285

Кілька десятків людей зібралися біля Черкаського академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, де творив Сергій Проскурня, щоб хвилиною мовчання, молитвою та добрими словами вшанувати його пам’ять.

На Театральну площу, до портрету режисера, влада області й міста, працівники театру, його знайомі та друзі принесли квіти та запалили свічки.

Сергій Проскурня відомий український театральний режисер, продюсер, лауреат премій Національної спілки театральних діячів України Експеримент та імені Сергія Данченка. У Черкаському музичному училищі ім. С.С. Гулака-Артемовського Сергій Проскурня вивчав гру на альті.

Працював в.о. художнього керівника у Черкаському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка і реалізував чимало значних мистецьких проектів: постановки комічної опери Йоганна Штрауса «Циганський барон», драматичної поеми-тетралогії Богдана Стельмаха «Тарас». Важливою роботою культурного діяча став масштабний кінопроект «Наш Шевченко».

Життя режисера обірвалося у 63 роки. Ми завжди пам’ятатимемо його як українського інтелігента, геніального митця, справжнього патріота.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора