Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В обласному госпіталі реабілітовують бійців після COVID-19

Дата: 10.02.2021 08:05
Кількість переглядів: 234

Майже 50 пацієнтів прийняли в терапевтичному відділенні Черкаського обласного госпіталю ветеранів війни. Тут допомагають відновитися учасникам АТО/ООС, які перехворіли на коронавірус, та надають їм необхідні реабілітаційні послуги.

Активно увійшли в лікувальний процес в госпіталі з 1 лютого. З тутешніми умовами лікування ознайомилася заступниця очільника області Лариса Кошова. Відзначає, запуск в роботу став можливим завдяки фінансовій підтримці з обласного бюджету.

– Відділення для реабілітації та відновлення учасників АТО/ООС при обласному госпіталі почало функціонувати ще у 2014 році, коли в Україні розпочалися бойові дії, – каже посадовиця. – Втім навесні 2020 року, через жорсткий карантин, тут припинили приймати пацієнтів. Такий «простій» у закладі тривав десять місяців. Тож приємно,що госпіталь відновив свою діяльність та, з дотриманням усіх карантинних обмежень, продовжує лікувати наших бійців, особливо тим, хто перехворів на коронавірусну хворобу.

У відділенні допомагають з реабілітацією пацієнтам, які мають захворювання серцево-судинної, нервової, опорної систем, з травмами, контузіями, пораненнями, які отримали під час бойових дій. Тут також надають психологічну допомогу, працює лікар-реабілітолог, фізіотерапевт.

– Кожен пацієнт має індивідуальну програму лікування, з урахуванням його анамнезу, – зауважує головний лікар Сергій Задорожний. – Сюди входить і лікувальна фізкультура, і масажі. На першому поверсі маємо для цього великий зал з тренажерами, де пацієнти можуть відновити функції суглобів, хребта. Ми зараз будемо завантажені на 50%, аби забезпечити дотримання необхідних карантинних норм. Тобто у палаті буде не по два пацієнти, а по одному.

Крім того, в закладі поступово оновлюють матеріально-технічну базу, ремонтують палати, завершують ремонт столової. У планах – запуск пекарського цеху, аби самим випікати хліб, булочки та пиріжки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора