Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Цифрограм 2.0. Національний тест на цифрову грамотність оновлять

Дата: 10.02.2021 09:30
Кількість переглядів: 292

Міністерство цифрової трансформації України планує вдосконалювати національний тест на цифрову грамотність «Цифрограм», розміщений на онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта.

Для цього Мінцифри підписало меморандум про співробітництво з Академією цифрового розвитку.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що Мінцифри врахує відгуки користувачів, недоліки та пропозиції щодо покращення бета-версії «Цифрограм», а також розширить і підсилить команду експертів для розробки «Цифрограм» версії 2.0.

Зокрема, нова версія Цифрограму буде розрахована для декількох цільових аудиторій: вчителі, учні, медичні працівники, держслужбовці.

Крім того, Академія цифрового розвитку проведе безкоштовне навчання громадян із цифрової грамотності в рамках проєкту Дія.Цифрова освіта. 

Цифрограм — це національний тест на цифрову грамотність. Бета-версія Цифрограму пропонує дати відповідь на 90 запитань. Тест допоможе виявити загальний рівень цифрової грамотності, прогалини у цифрових навичках і зорієнтує, які саме компетенції варто вдосконалити. Завдання тесту систематизовані за сферами знань європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1., адаптованої українськими експертами.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора