Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Увага! Погіршення погодних умов

Дата: 10.02.2021 18:11
Кількість переглядів: 279

Фото без опису  За інформацією Українського гідрометеорологічного центру з 11 лютого на території області очікується ускладнення погодних умов - часом сніг (вночі 12 лютого значний), пориви північно-західного вітру 15-20 м/с, хуртовини, на дорогах ожеледиця. Температура 12 лютого впродовж доби 6-11º морозу. 13 лютого вночі 12-17º морозу, вдень 6-11º морозу. На 14 лютого. Без істотних опадів. Температура вночі 13-18º, вдень 8-13º морозу.На 15 лютого. Без істотних опадів. Температура вночі 18-23°, вдень 11-16º морозу. 

Циклони і їхні атмосферні фронти принесли на Черкащину, крім різноманітних опадів від снігу, мокрого снігу до дощу та мряки, цілий комплекс небезпечних метеорологічних явищ. В останні дні по області відмічалися посилений вітер, хуртовини, льодяний дощ, тумани і серпанки, утворення ожеледі на предметах та ожеледиці на дорогах і тротуарах. У значних снігопадах видимість знижувалася, а снігові замети ускладнювали дорожній рух та створювали незручності для пішоходів.

Черкащина готується до зустрічі останнього циклону південної серії, за яким нагрянуть сильні морози. А поки що цей циклон несе значні дощі. Завтра його центр швидко переміститься із західних областей України через центральні, у східні області. Найближчої ночі на Черкащині ще без суттєвих опадів та невеликий мороз. Вдень пройдуть дощі з переходом у сніг, потеплішає до 0-2º тепла. Надалі очікуються вітри і снігопади на фоні значних морозів.

Періодичне випадіння дощів на холодну земну поверхню та переважання морозної погоди створює складні умови руху транспорту та пішоходів. Насичений водою сніг, який накопичився на дахах будинків та спорудах може приводити до пошкоджень і руйнувань.

Виходити на лід річок небезпечно, ополонки можуть бути замасковані снігом!

 

Рекомендації щодо управління автомобілем в умовах ожеледиці та снігового накату:

- на слизькій дорозі не гальмуйте різко, це не тільки марно, але й небезпечно. Різке гальмування призводить до блокування коліс і збільшення гальмівного шляху, а найчастіше до втрати керованості. Проїжджаючи небезпечну ділянку, намагайтеся зберігати швидкість постійною, педаллю акселератора користуйтеся дуже обережно, плавно, м’яко. Не робіть різких рухів кермом;

- при русі на мостах та естакадах будьте особливо уважні. Крижаний настил на цих ділянках дороги з’являється раніше ніж всюди, а зникає пізніше. У цих зонах уникайте різких рухів кермом, газом, гальмами;

- на слизькій дорозі краще уникати різких маневрувань і обгонів. При русі на підйом вибирайте таку передачу, щоб не доводилося переключатися до повного завершення підйому. Під час спуску не натискайте на педаль зчеплення;

- не забувайте про пішоходів. Люди, що переходять дорогу, можуть посковзнутися і впасти. Тому намагайтеся не налякати пішохода різкими звуковими і світловими сигналами. Наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму.

Не нехтуйте власною безпекою та безпекою пасажирів. Уважно стежте за прогнозами синоптиків та дотримуйтесь порад Державтоінспекції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора