Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині відзначили 32-у річницю виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2021 11:02
Кількість переглядів: 377

Фото без опису

У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ї річниці виведення військ з Афганістану заступник голови Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський, міський голова Олександр Саєнко, перший заступник міського голови Валерій Маренич, голова районної ради Сергій Струк, голова міської ради ветеранів Алла Мартиненко, а також керівники підприємств, установ та організацій, представники громадських об’єднань та жителі міста вшанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку «Воїнам-інтернаціоналістам» у місті Звенигородка.

Фото без опису

  - З кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни. Але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності й вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі, - наголосив Юрій Піковський.

    Також зазначив, що з глибокою шаною згадуємо сьогодні усіх, хто загинув під час виконання свого військового обов’язку за межами України, з особливим болем згадуючи війну в Афганістані. Усім, хто пройшов через горнило жорстокої війни, побажав міцного здоров’я, оптимізму, родинного щастя та благополуччя. 

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав встановлено указом Президента України від 11 лютого 2004 року № 180 і приурочено до завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану 15 лютого 1989 року.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора