Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пасічники Черкащини можуть долучитися до проєкту «Належна бджільницька практика»

Дата: 15.02.2021 16:25
Кількість переглядів: 156

Фото без описуСоціальний проєкт «Належна бджільницька практика» — Good Beekeeping Practice (GBP) запустили в Україні. Його мета — донести до всіх учасників процесу виробництва бджільницької продукції єдині правила, які допоможуть захистити інтереси бджолярів і сільгоспвиробників, зробити обопільний бізнес успішним. Інформація представлена практичними лекціями на YouTube-каналi проєкту.

«Комунікація є одним із дієвих напрямків. Крім використання комунікації на базі органів місцевого самоврядування залучених державою, також є ряд комунікаційних платформ, де, використовуючи сучасні засоби діджиталізації, можна реєструватися, додавати інформацію, отримувати повідомлення про час внесення та тип ЗЗР, а також інформацію про фізичну наявність або перебування вуликів з бджолами на тій чи іншій території. На жаль, навіть зважаючи на всі зусилля, семінари, регіональні комунікаційні платформи, які ми як Міністерство активно підтримуємо, поки що недостатня кількість фермерів і бджолярів охоплені комунікацією для того, щоб мати ідеальний результат. Саме тому важливо продовжувати розвивати комунікацію, бо ще багато роботи попереду», — зазначає Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Старт проєкту «Належна бджільницька практика» — це спосіб допомогти учасникам ринку замість звинувачень один одного вирішити їх проблеми за рахунок правильних агротехнічних правил та технологій і побудувати в Україні виробництво безпечної та якісної продукції у відповідності з нормами Європейського Союзу.

Належна бджільницька практика адаптована в усьому світі. Вона не тільки спрямована на максимальне збереження бджіл, але й встановлює ряд виробничих, ветеринарно-санітарних та гігієнічних вимог, яких потрібно дотримуватися протягом всього ланцюга виробництва продукції бджільництва.

Для довідки: Більше дивіться на YouTube-каналi проєкту

https://www.youtube.com/channel/UCpzTRQpyreTsjOlEcme-L0Q

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора