Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пряма мова. Олександр Скічко про кроки з розвитку освіти на Черкащині

Дата: 18.02.2021 15:20
Кількість переглядів: 160

Фото без опису

– Сьогодні мав честь бути на Раді ректорів серед поважного наукового товариства. Я спеціально підняв статистику і з’ясував, що на Черкащині 257 докторів наук, 500 професорів та 1207 кандидатів наук. У нас є основне – людський потенціал. Наше завдання – консолідуватися заради результату.

Будучи народним депутатом, я відвідав не один навчальний заклад Черкас і всюди зустрічав людей, які горять своєю справою, готові робити для цього все. І єдиного, чого їм іноді не вистачає, – це підтримки держави. Треба визнати, що одномоментно вона не виникне, але ми хочемо, щоби ситуація змінювалася вже зараз. Окрім підтримки від держави, ми тут, на місцях, можемо бути модераторами, таким собі «містком» між бізнесом та наукою. Упевнений, що конструктивна співпраця може дати результат.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Цього року в Україні очікується повноцінна реформа вищої освіти. Тож усім присутнім ректорам, науковцям я запропонував організувати зустрічі із представниками профільних комітетів Верховної Ради України, аби вони могли висловити усі свої ідеї напрацювання, критику щодо нашої сучасної освіти. Я готовий особисто проводити перемовини, адже ми всі зараз налаштовані на конструктив, плідну комунікацію, конкретний результат. Важливо, аби у ВРУ чули, що відбувається тут, у регіонах.

Переконаний, що для покращення якості освіти потрібно постійно ініціювати. Тож сьогодні запропонував запровадити премію обласної державної адміністрації десятьом молодим науковцям. Дав доручення нашому управлінню і вже цього року зможемо це реалізувати. Потрібно робити вже зараз те, що можемо: шукати інвестиції, меценатів, залучати бізнес. Будемо співпрацювати і впроваджувати інновації. Ми маємо крокувати в ногу з часом і я готовий цьому допомагати. Це перший крок.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора