Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Черкащині розпочали вакцинацію від COVID-19

Дата: 24.02.2021 12:52
Кількість переглядів: 206

16 200 вакцин Oxford/AstraZeneca від COVID-19 отримала Черкаська область 24 лютого 2021 року. Сьогодні ж розпочали і вакцинування медиків.

Згідно алгоритму, найпершими провакцинують працівників мобільних бригад з імунізації, медичних працівників, які працюють з ковідними пацієнтами, та медиків «швидкої». 

“Першими вакцинуємо медичних працівників. Хочу підкреслити, що вакцинація проти коронавірусу є добровільною і безкоштовною – кожен дає згоду на щеплення. Сьогоднішній день можна вважати офіційним стартом вакцинації на Черкащині та в Україні в цілому. До І етапу ми готові на всі 100%  – за цей час понад 7 тис. медиків отримають захист від ковіду. Проблем із проведенням першого етапу в нас  немає”, – каже голова Черкаської ОДА Олександр Скічко. 

 

Крім вакцин, Черкаська область отримала шприци та бокси для безпечної утилізації, інформаційні роздаткові матеріали. 

Наразі в області працює одна бригада з імунізації. Надалі їхня кількість збільшуватиметься відповідно до каскадного методу вакцинації. Отриманих доз вакцин вистачить на імунопрофілактику майже 8 тисяч черкащан. 

“Міністерство охорони здоров’я в Україні зареєструвало вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Цю вакцину вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я. Її дозволили використовувати у понад 50 країнах світу, серед яких Європейський Союз, Велика Британія та США”, – говорить головна санітарно-епідеміологічна лікарка Черкаської області Людмила Кравченко.

Довідково:

23 лютого Україна отримала 500 тисяч доз вакцини Oxford/AstraZeneca.

Вакцина Oxford/AstraZeneca (Британія-Швеція) закуплена за державні кошти.

Виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), де має локальну назву Covishield.

Також протягом першого півріччя до країни може надійти від 2,2 до 3,7 млн доз цієї вакцини у межах глобальної ініціативи COVAX, яка має на меті забезпечити країни з низьким та середнім доходом вакцинами від COVID-19.

Загалом в Україні заплановано п’ять етапів вакцинації.

Докладніше про вакцинацію можна дізнатися на порталі vaccination.covid19.gov.ua.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора