Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В обласній лікарні вже щепили 80 медиків проти COVID-19, – Олександр Скічко

Дата: 24.02.2021 19:15
Кількість переглядів: 232

Фото без описуУ перший день вакцинації проти COVID-19 на Черкащині щепили 80 лікарів Черкаської обласної лікарні. Про це інформує голова ОДА Олександр Скічко.

– Хороший результат як для першого дня, адже процес розпочався тільки по обіді, – зазначив посадовець. – Надалі, за планом, буде 100 вакцинацій у день. Черкаський лікар Євген Горенко, який в Україні вакцинувався першим, поділився своїм ставленням до щеплення та розповів, як почувається.

До слова, Черкащина отримала 16 200 доз вакцини Oxford/AstraZeneca. Вона розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Її схвалено ВООЗ. Вакцина використовується у Великій Британії, Європейському Союзі та Індії.

Загалом препарат схвалений у 50 країнах. Перед вакцинацією кожен має можливість ознайомитися із сертифікацією та інструкцією до застосування. Лікар Євген Горенко став першим українцем, який щепився проти коронавірусу.

Відзначимо, розпочали вакцинацію разом з Черкаською областю ще Вінничина, Житомирщина, Кіровоградщина, Чернігівщина, Київщина та столиця.

ВІДЕО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора