Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пряма мова. Олександр Скічко про Раду розвитку громад та територій

Дата: 25.02.2021 18:13
Кількість переглядів: 216

– Сьогодні разом із Президентом України Володимиром Зеленським, Головою ВРУ Дмитром Разумковим, Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком, заступником керівника Офісу Президента України Кирилом Тимошенком, членами Кабміну, парламенту, головами облдержадміністрацій, міськими, сільськими та головами територіальних громад обговорили спільні плани на 2021 рік із розвитку громад і територій України.

Ось декілька ключових пріоритетів у нашій роботі:

– Повним ходом має й надалі розгортатися розбудова в Україні сучасної інфраструктури – дорожньої, освітньої, медичної, спортивної, культурної, туристичної.

– Зміни у відносинах між центральними та місцевими органами влади мають бути закріплені на найвищому рівні – в Конституції. Крім того, очікується ухвалення низки нормативних актів, які враховуватимуть специфіку перебудови міських громад.

– Українці на місцях отримають додатковий важіль впливу на свою територіальну владу – завдяки законодавству про місцеві референдуми. Вони зможуть якісніше і краще впливати на рішення своїх громад.

– Взаємодія між усіма органами влади в першу чергу базуватиметься не на суперництві, а на конструктивній взаємодії. Її фундамент – безальтернативне дотримання Конституції України та обов’язкове збереження територіальної цілісності й унітарного устрою нашої держави.

Крім того, Президент підписав Указ про створення Конгресу місцевих та регіональних влад, що стане основою для якісного діалогу між центральною владою і місцевою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора