Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Всі медики одужали», – Олександр Дудник про випадки реакції на щеплення проти ковіду

Дата: 26.02.2021 14:55
Кількість переглядів: 177

Фото без опису

За перші два дні вакцинації в обласні лікарні щепили 170 медиків. У 6 з них зафіксували реакцію на препарат. Нині всі лікарі одужали та почувають себе задовільно. Про це у ході брифінгу в ОДА повідомив головний лікар Черкаської обласної лікарні Олександр Дудник.

До старту вакцинації в обласній лікарні готувалися ретельно та з дотриманням усіх нормативних вимог. З кожним медичним працівником, який дав згоду на щеплення, працював довірений лікар, який зняв показання та протипоказання до проведення вакцинації. У день щеплення вимірювали температуру, питали про стан здоров’я. Під час вакцинації у декількох медичних працівникі через високий артеріальний тиск відсторонили від вакцинації.

ВІДЕО

– Протягом 2-х днів – 24 та 25 лютого – на базі обласної лікарні ми проводили імунізацію проти COVID-19 і насамперед щепили тих, хто працює з ковідними хворими, – каже Олександр Дудник. – Вся вакцинація відбувалася абсолютно добровільно. Із 170 щеплених реакція на ін’єкцію була у 6 осіб. Виявлені випадки – несерйозні. Всі одужали протягом дня-двох. Медичні працівники, у яких підвищилася температура тіла, з’явився головний біль після ін’єкції, зараз почувають себе задовільно.

В інструкції до вакцини чітко написані побічні дії. Там чітко вказано, що під час випробовувань, місцеві реакції були у 4%, а загальні – 13%.

Він додав, що в Україні існує система фармаконагляду лікарських засобів та вакцини зокрема. Відповідно до нормативних актів Міністерства охорони здоров’я України, про будь-які несприятливі події, які відбуваються під час вакцинації,  медзаклад зобов’язаний повідомити Державний експертний центр МОЗу. Це й зробили у мед закладів відповідно до протоколу.

Нагадаємо, що на Черкащині вакцинація стартувала першою в Україні 24 лютого. 

Вона відбудеться в V етапів: на І етапі щеплення отримають медпрацівники та персонал, який надає допомогу ковідним хворим; на ІІ – люди з надзвичайно високим ризиком інфікування (соцпрацівники, люди старше 80 років, решта медпрацівників); на ІІІ – люди з високим ризиком інфікування та ті, хто працює в ДСНС, СБУ, поліції, в освітніх закладах; на ІV етапі – люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями. V етап – усі інші категорії населення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора