Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вакцинація від коронавірусу – лише добровільна, – Лариса Кошова (фото, відео)

Дата: 26.02.2021 14:37
Кількість переглядів: 174

На сьогодні триває процес вакцинації в Черкаській міський інфекційній лікарні, за третій день привили 70 осіб. Всього ж від початку процесу вакцинації щепили на Черкащині 240 медичних працівників. 

Про це під час брифінгу повідомила заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова. 

– Наголошую, що вакцинація в усій Україні – добровільна. Кожний медичний працівник надає згоду на проведення вакцинації. Тому прошу засоби масової інформації перевіряти маніпулятивні чутки та поширювати дані лише офіційних джерел. Кожного медичного працівника після вакцинації супроводжуємо згідно алгоритму протягом перших 30 хвилин стаціонарно. А протягом двох діб веде спостереження профільний лікар. Тому будь-яка побічна дія фіксується, і це добре, це звичайний медичний процес, який стосується не лише вакцинації проти коронавірусу, – наголошує Лариса Кошова.

Нагадаємо, що на Черкащині вакцинація стартувала першою в Україні 24 лютого. 

Вона відбудеться в V етапів: на І етапі щеплення отримають медпрацівники та персонал, який надає допомогу ковідним хворим; на ІІ – люди з надзвичайно високим ризиком інфікування (соцпрацівники, люди старше 80 років, решта медпрацівників); на ІІІ – люди з високим ризиком інфікування та ті, хто працює в ДСНС, СБУ, поліції, в освітніх закладах; на ІV етапі – люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями. V етап – усі інші категорії населення.

Про маршрут вакцинації розповідає заступниця директора з медсестринства Черкаської обласної лікарні Лариса Хрєнова: відео.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора