Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як вакцинуватимуть проти COVIDу на Черкащині розповіли в ОДА

Дата: 26.02.2021 11:35
Кількість переглядів: 183

Фото без описуВ обласі готові вакцинувати майже 8 тисяч медиків. Вони належать до цільової групи. Натепер отримали щеплення 170 з них. Кожен з них дав згоду на проведення імунізації. Як проходить процес вакцинації розповіла в ефері телеканалу “ВІККА” заступниця начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Бондар. 

Черкащина отримала 16 200 доз вакцини Oxford/AstraZeneca 24 лютого. Вона розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Її схвалено ВООЗ. Вакцина використовується у Великій Британії, Європейському Союзі та Індії.

Загалом препарат схвалений у 50 країнах. Перед вакцинацією кожен має можливість ознайомитися із сертифікацією та інструкцією до застосування. Лікар Євген Горенко став першим українцем, який щепився проти коронавірусу.

– За попередніми підрахунками, маємо щепити 8 тисяч медиків у два заходи, адже вакцина – двохдозова, – каже посадовиця. – Зараз не фіксуємо масових відмов. Дані про кількість вакцинованих уточнюємо напередодні. У щеплених може виникати підвищення температури, слабкість, як і при будь-якій вакцинації. Щодо протипоказань, то основне – підвищена чутливість до діючої та допоміжної речовини. Ознайомитися зі складом препарату може кожен, інструкція у вільному доступі та сайті Державного експертного центру МОЗу.

ВІДЕО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора