Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині вручили державні нагороди почесного звання України «Мати-героїня»

Дата: 04.03.2021 13:09
Кількість переглядів: 513

Фото без опису4 березня, згідно з Указом Президента  № 568/2020 від 15 грудня 2020 року «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня», багатодітним жінкам: жительці села Гусакове Ігнатьєвій Любов Володимирівні  та жительці села Кобринове Погорілій Ларисі Іванівні, вручили посвідчення та нагрудний знак до почесного звання.

 

Напередодні Міжнародного жіночого дня, заступник голови Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський, міський голова Звенигородської ОТГ Олександр Саєнко, староста села Гусакове Галина Гернега привітали Ігнатьєву Любов Володимирівну та висловили слова вдячності за вагомий особистий внесок у вихованні дітей.

Фото без опису

Також із найкращими побажаннями привітали Погорілу Ларису Іванівну заступник голови Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський та міський голова Тальнівської громади Василь Сідько.

Фото без опису

Багатодітні жінки народили і виховали по п’ятеро дітей.

- Сьогодні Ви отримали нагороду, яка є визнанням Вашої материнської самовідданості, наполегливої і кропіткої праці та любові. Бути мамою – почесно, і водночас, це велика відповідальність.  Ви не побоялися цієї відповідальності. Тож нехай у добрі і достатку міцніє Ваша родина, здоровими зростають діти та нехай шанують і поважають Вас, бо Ви подарували їм не лише життя, а й безмежну любов, яка допоможе крокувати нелегкими життєвими дорогами, - вітаючи багатодітну матір  з Почесним званням, наголосив Юрій Піковський.

Привітати Ларису Іванівну зібралася уся родина.

Також керівники району та громад побажали родинам довголіття, здоров’я, наснаги, радості від дітей та онуків, а також – миру й любові.

Фото без опису

Довідково:

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 568/2020 від 15 грудня 2020 року «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня».

Звання України «Мати-героїня», відповідно до Закону України «Про державні нагороди», є державною нагородою і є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною. 

Згідно з документом, за забезпечення зразкового виховання дітей у сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їхніх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Почесне звання «Мати-героїня» присвоєне багатодітним матерям, які виховали до восьмирічного віку п'ять і більше дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора