Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Цього тижня в області прогнозують зимову прохолоду

Дата: 09.03.2021 14:25
Кількість переглядів: 185

Фото без описуУ найближчі три доби північні повітряні течії продовжать транспортувати на Черкащину арктичне повітря. Домінування північних процесів ніяк не дає шансів активізації дружній весні, відзначає начальник обласного гідрометцентру віталій Постригань.

Тепло у першій половині березня ще не може бути надійним, оскільки воно приходить з теплими повітряними масами та йде разом з ними. Сонце починає добре прогрівати землю лише з Дня весняного рівнодення 20 березня.

За прогнозом, до четверга у нашому регіоні пануватиме європейський антициклон «Luitgard», який посилить морози вночі до 7-12º, вдень близько 0º. Як наслідок, температурний фон буде на 2-4º холодніше кліматичної норми. Бонусом в цей період буде відсутність опадів, вітру та багато сонця.

У п’ятницю, 12 березня завдяки активним атмосферним фронтам північноатлантичного циклону – погода ускладниться. Очікуємо сніг, мокрий сніг, дощ, посилення вітру до небезпечних 15-20 м/с та значне коливання атмосферного тиску. Температура вночі 4-9º морозу, вдень 2º морозу – 3º тепла.

У вихідні до нашого регіону надійде тепле повітря, температура підвищиться: вночі +2..-3º, вдень +2..+7º.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора