Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Головна санітарна лікарка області: Аби уповільнити темпи пандемії, маємо дотримуватись протиепідемічних заходів

Дата: 12.03.2021 17:25
Кількість переглядів: 222

Фото без опису

На сьогодні в області вірусологічною лабораторією Черкаського обласного лабцентру протестовані методом ПЛР понад 230 жителів Черкащини, ІФА – більше 30 тисяч осіб. Про це повідомила сьогодні обласна санітарна лікарка Людмила Кравченко.

За її словами, середня кількість тестувань методами ПЛР та ІФА сягає 66,3 тестувань на 100 тис. населення протягом останнього тижня. Діагноз коронавірусу лабораторно підтверджений  в 50 468 черкащан, із яких 3 622 – медики.

Найвищі рівні захворюваності впродовж останніх 14 діб реєструють на 100 тис. населення в містах Сміла, Умань, Маньківському, Монастирищенському, Смілянському, Христинівському районах.

Людмила Кравченко зазначає, що порівняно з минулим тижнем, показник захворюваності на COVID-19 в області збільшився на 26,9 %.

Стосовно освітнього напрямку, то, за інформацією Управління освіти і науки ЧОДА, дистанційно працює наразі 1 заклад загальної середньої освіти, на самоізоляції – 7 класів, хворіє 33 учні, 21 вчитель та працівник школи, на самоізоляцію направили 1052 учні та 22 вчителя й працівників.

– Задля уповільнення темпів пандемії на COVID-19, необхідно дотримуватись заходів, визначених постанов Кабінету Міністрів України та головного державного санітарного лікаря України, використовувати засоби індивідуального захисту, дотримуватись соціальної дистанції під час перебування в громадських місцях та вакцинуватися, – зауважує пані Людмила.

Вона також нагадує, що саме 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила початок пандемії COVID-19. Тоді у світі було підтверджено 121500 випадків захворюваності. За останні 365 діб хвороба торкнулася понад 117 млн людей. Вірус вразив майже 1,5 млн українців, 27,7 тис. з них хворобу подолали. Україна лишається на 10 місці серед країн Європи за кількістю нових підтверджених випадків коронавірусу. Черкаська область за рівнем  захворюваності посідає 16 місце. Робота ж щодо визначення  генотипу, який циркулює в Україні, проводиться щомісячно.

Нагадаємо, записатись на «публічну вакцинацію» можна, заповнивши форму: http://bit.do/fPs2H.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора