Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Всеукраїнський Форум «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава»: Про законодавчі зміни, які стосуються ведення бізнесу

Дата: 17.03.2021 14:45
Кількість переглядів: 214

Про законодавчі зміни, які стосуються ведення бізнесу в Україні, розповів голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава».

«Я хотів би сконцентруватися на тому, що стосується малого бізнесу та ФОПів. У 2020 році ми прийняли три закони навесні та ще пакет законопроєктів у грудні. Ми звільнили від сплати єдиного соціального внеску та єдиного податку платників І групи на період з першого грудня по травень 2021 року. Сьогодні ця пільга діє з урахуванням вказаних періодів до зарахування страхового стажу. Подібне рішення ми прийняли навесні щодо всіх ФОПів І, ІІ та ІІІ груп. Крім цього, у 2020 році була списана заборгованість з ЄСВ для «сплячих» ФОПів. Ви знаєте, наскільки ця проблема була болісною. Ми це питання вирішили. За пропозицією уряду була надана грошова допомога підприємцям та найманим працівникам у розмірі 8000 грн», – розповів Данило Гетманцев.

Він додав, що наразі Передбачена можливість відстрочення та розстрочення податкової заборгованості на суму до 6800 грн на період до кінця 2021 року без сплати штрафних санкцій. Також виплачена грошова допомога ФОПам, які мають дітей до 10 років.

«Зрештою нашим пакетом документів, які були прийняті навесні, були збільшені ліміти для ФОПів. Якщо ми говоримо про І групу, то це збільшення в три рази, ІІ група — у два рази, з 5 до 7 млн грн – ІІІ група. На період карантину ми ввели мораторій на перевірки суб’єктів підприємництва. В частині малого та середнього бізнесу цей мораторій продовжує діяти, в частині великого бізнесу цей мораторій знятий Кабінетом Міністрів», – додав Данило Гетманцев.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора