Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Реанімація чи вакцинація». Директор «екстренки» Ігор Фесун про те, чому краще щепитися від COVID-19

Дата: 17.03.2021 16:00
Кількість переглядів: 208

Фото без опису

Є два шляхи, як отримати колективний імунітет проти коронавірусу – всім треба або перехворіти, або вакцинуватися. Директор Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Фесун розповів на сьогоднішньому брифінгу в Черкаській обласній лікарні, чому варто щепитися від COVID-19.

У Черкаському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф вакцинувалися близько 600 осіб. Процес триває. Кожен день в закладі вакцинуються 10-20 людей. Тих, хто вже перехворів, близько 300. Вони також вакцинуватимуться, але пізніше. Загальна кількість вакцинованих буде 50-60%. Інші люди за різними причинами не можуть щеплюватися або думають. Деякі погоджуються, дивлячись на те, як перенесли вакцинацію інші працівники.

«Я вакцинувався з багатьох причин. Одна з них – легеневе захворювання з алергічними реакціями. І якщо я захворію коронавірусом, у мене не багато шансів перенести його. Вакцина це захист. І навіть якщо вона діє на 50%, це на 50% відсотків більше, ніж ми маємо на цей момент», – каже Ігор Фесун.

Директор «екстренки» говорить, що у нього та інших 600 працівників закладу не було значного погіршення здоров’я після вакцинації. Була невелика температура, ломота в тілі. Ці ознаки говорять про те, що вакцина почала діяти, що вона ефективна.

Ігор Фесун каже, що на території області не було жодного смертельного випадку чи значної алергічної реакції від вакцинації проти коронавірусу.

«Люди добрі, прислухайтеся до себе, до порад медичних працівників і подумайте, які можуть бути варіанти. Лікарня і реанімація чи вакцинація. Ми сидимо тут, живі-здорові, 5G не роздаємо, нічого зайвого не виросло, посміхаємося і нормально себе почуваємо. Прошу подумати не тільки про себе, а й про своїх близьких. Адже ви можете принести коронавірусну хворобу до свої рідних, до своїх діток. Подумайте над цим», – говорить Ігор Фесун.

Наразі альтернативи щепленню немає, каже директор екстреної медичної допомоги. Кожна людина, яка отримала прививку від COVID-19, зменшує шанси коронавірусу на умовну перемогу. Чим більше людей отримає щеплення, тим більше у нас шансу уникнути червоної зони і втратити життя.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора